FORGOT YOUR DETAILS?

Oltóközpont

Oltóközpontunk a Fehérvári út 85-89 szám alatt rendel.

 

A Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum munkája során kiemelten fontosnak gondolja a betegségek megelőzését, hiszen sokkal egyszerűbb valamit megelőzni, mint gyógyítani. Erre fókuszálva felhívjuk figyelmét az Ön számára ajánlott oltásokra is tanácsadásunk keretében, melyek bizonyos állapotokhoz, életkorhoz kötötten fontosak a nemzetközi ajánlások figyelembevételével.

Számos baktérium és vírus által okozott betegség megelőzhető védőoltásokkal. Ismereteink folyamatosan bővülnek, egyre korszerűbb oltóanyagok jelennek meg a piacon. Ezek részben teljesen új oltóanyagok, (méhnyakrák) vagy egy korábbi oltóanyag tökéletesebb változatai.(konjugált agyhártyagyulladás elleni oltóanyag) Amennyiben szívesen töltjük szabadidőnket az erdőben, fontos hogy a kullancsok által terjesztett agyhártyagyulladással szemben védelmünk folyamatos legyen. Amennyiben szexuálisan aktívak vagyunk érdemes gondolni a méhnyakrák megelőzésére. Férfiak esetében is javasolt lehet a HPV vírussal szembeni védelem kialakítása. Ötven év körül az immunrendszer fiziológiás öregedése indokolttá teszi a pneumococcus elleni védőoltás beadását is, hiszen egy ilyenkor kapott oltás, később akár az életünket is megmentheti. A Erről részletesen az ajánlott oltások menüpontban olvashat majd!

A Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum Nemzetközi Oltóközpont, így Ön az utazásokkal kapcsolatos oltásait nálunk helyben meg is tudja kapni, a konzultációt követően, a megbeszélt ütemezés szerint. Bizonyos krónikus betegségek is szükségessé tehetnek.
Évente minden tizedik utazó megbetegszik valamilyen betegségben az utazása során, illetve minden tízezer utazóból egy meghal egy külföldi nyaralás alatti megbetegedés miatt. A világon évente több millió hepatitises, maláriás és hastífuszos megbetegedést regisztrálnak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kimutatásai alapján.

Utazás előtt érdemes utánanézni, hogy az adott ország milyen egészségügyi veszélyeket rejt és ennek tudatában dönteni a felkészülésről.

FEL